fbpx

Medová krkovička

Medová krkovička

Suroviny:
4 ks velké plátky krkovice,
hrubozrnná sůl

Na marinádu:
6 lžic sojové omáčky,
3 lžíce sladkého kečupu,
3-4 lžíce tekutého medu,
2 lžičky ostré chilli omáčky,
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu

Postup:
Maso jen mírně naklepeme, na několika místech nařízneme okraje a naložíme do ještě teplé marinády nejméně přes noc, ale klidně i na 2 dny. Marinované krkovice osolíme až těsně před přípravou, zprudka opečeme na dobře rozpáleném roštu grilu, z obou stran, jen chvíli, tak 3 minuty z každé strany. Maso necháme 3-5 minut odpočinout a pak ihned podáváme.

Příprava marinády:
Na malé pánvi smícháme sójovou omáčku, kečup a med. Přidáme citrónovou kůru a chilli omáčku, směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dokud hmota mírně nezhoustne, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout.

Sdílejte nás: