Suroviny:
600 g vepřové panenky,
80 g oleje,
40 g hořčičného másla (připraveného ze 30 g másla a 10 g hořčice),
20 g hladké mouky,
200 ml husté smetany,
50 ml bílého vína,
2 lžíce worcesterské omáčky,
šťáva z 1 ks citrónu,
pepř,
sůl
Postup:
Maso zbavené blan, omyté a osušené nakrájíme na silnější plátky (na jednu porci počítáme asi 3-4 kusy), mírně je naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, po jedné straně zaprášíme moukou. Medailonky zprudka z obou stran opečeme dozlatova. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple (stačí je na talíři zakrýt pokličkou), přebytečný tuk z pánve slijeme, do výpeku přidáme hořčičné máslo, ve kterém medailonky krátce podusíme. Maso opět vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, přidáme víno, smetanu, šťávu z citrónu, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Medailonky servírujeme přelité smetanovou omáčkou z výpeku.