Suroviny:
800 g hovězích drštěk,
100 g tuku,
100 g hladké mouky,
200 g kořenové zeleniny,
2 – 3 ks stroužky česneku,
4 l vody,
mletá červená paprika,
drcený kmín,
majoránka,
pepř,
sůl
Postup:
Dršťky promneme v soli, oškrábeme silnou lžicí, několikrát je spaříme vřelou vodou. Poté je krátce povaříme, vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme a vaříme doměkka cca 3 hodiny. Měkké dršťky pokrájíme na nudličky. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu a s nakrájenými dršťkami dáme do polévky, zahustíme jíškou, do které jsme zamíchali sladkou papriku. Přidáme pepř, kmín, majoránku, prolisované stroužky česneku a petrželku. Vaříme za stálého míchání cca 30 minut, aby se jíška dobře provařila.