fbpx

Čerstvá Jihočeská divočina

Čerstvá Jihočeská divočina

Máme pro Vás dobrou zprávu, čerstvou zvěřinu z jihočeských luk a hájů jsme rozšířili do našich dalších prodejen.

Jihočeskou divočinu od čtvrtka můžete mít v ŘEZNCVÍ MÚÚÚ Plzeň, v COOP úsek MÚÚÚ Doubravka, Ternu České Budějovice a Písku na Alšově náměstí.

K benefitům zvěřiny patří příznivý poměr esenciálních a nasycených mastných kyselin, vysoký obsah vitaminu B1, thiaminu, B2, riboflavinu a B5, kyseliny pantotenové, které podporují látkovou výměnu, spalování cukrů. Vytvářejí v těle protilátky a tím zvyšují imunitu organismu, potlačují infekce, podporují hojení, zklidňují nervy a snižují hladinu škodlivého krevního cholesterolu. Maso zvěřiny má také velký obsah plnohodnotných bílkovin a minerálních látek, jako je fosfor a železo. Je tedy mimořádně vhodné jak při dietách, tak na posílení organismu.

Zvěřina se upravuje všemi způsoby jako jakékoliv maso, hodí se tedy ke smažení, dušení, pečení i vaření. K vaření, především na vývary, se používají méně hodnotné kusy a odřezky, k dušení (guláše, ragú) jsou vhodné kusy z přední části (krk, hrudí, plec), které se také melou na haše či karbanátky. K luxusním úpravám, jako jsou pečeně, se používá zadní maso, tedy hřbet a kýta.

Přijďte k nám a dopřejte si jihočeskou divočinu a s ní všechny benefity.

Těšíme se na Vás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílejte nás: